Gunlachi sõnul püüab Putin teiste riikide venekeelseid piirkondi Venemaa koosseisu saada, sest lähedal on demograafiline katastroof.

Venemaa vananeb väga kiiresti. Järgmise 35 aasta jooksul väheneb tööealiste elanike osakaal riigis 14% võrra. See aga mõjutab oluliselt majanduskasvu.

„Venemaa rahva arv kahaneb maailma rekordit tähendavas tempos," ütles Gundlach eelmisel nädalal toimunud konverentsil. Legendaarne investor lisas, et lisaks võivad riiki kimbutama hakata sõjakaotused, näljahäda või haiguspuhangud.

„Ei ole mingi ime, et Putin soovib teisi riike vallutada. Ta vajab inimesi," ütles mees.

Viimastel aastate on Putin annekteerinud Krimmi ning soovinud hoida Ukraina eemale NATO vihmavarju alt. On kartus, et ta kavatseb võimu haarata ka näiteks Eesti ja Läti venekeelsete piirkondade üle, kirjutab CNN Money.

Gundlach toob välja Venemaal aset leidva suure suremuse ning väikese sündivuse.

Isegi Maailmapangale valmistab Venemaal toimuv muret. Hiljuti soovitasid nad Venemaal elanikkonna vananemisest tekkivat mõju leevendada sellega, et julgustada riigi kodanikke rohkem säästma. Tõsta võiks ka suhteliselt madalat pensionile jäämise iga. Lisaks tuleks tegeleda suitsetamise ja joomise piiramisega.

„Ilma piisava poliitilise sekkumise ja käitumismustrite muutumiseta mõjutab üha vananev elanikkond riigi majanduse kasvu ning eelarvepoliitika jätkusuutlikkust," teatas Maailmapank oma raportis. Seal oli lisaks kirjas, et üle 60-aastste osakaal elanikkonnast kasvas 1950. aasta 7,7% 2010. aastal 18 protsendini.