Nord Hill Portfolio juhataja Kaie Trump andis sellest võlakirjaomanikele teada täna. Neile saadetud e-kirjas tõdes ta, et 13.augusti seisuga nõustus võlakirju pikendama vaid 46,1% võlakirjaomanikest. See ei ole aga piisav emissiooni pikendamiseks.

“Lähtuvalt eeltoodust on juhatus seisukohal, et äriühing ei suuda rahuldada võlakirjaomanike ja võlausaldajate nõudeid ning see olukord ei ole ajutine, vaid püsiv. Sellest tulenevalt on äriühing püsivalt maksejõuetu ning lähtudes Äriseadustiku nõuetest esitas juhatus 13. 08.2015 Nord Hill Land Portfolio OÜ pankrotiavalduse," seisab kirjas.

Võlausaldajate jaoks ei tulnud samm üllatusena. „See ei olnud üllatus, ettevõte on ju juba ammu tegelikult pankrotis,“ tõdes võlausaldajaid koondava Bond Recovery Oü esindaja Glen Madis, kelle ema on võlakirjaomanik. Madise kinnitusel ei too pankrot nende jaoks erilisi muudatusi. „Meie jaoks ei ole vahet,“ kinnitas ta. Nord Hill Portfolio majandusaasta aruanded on juba mitu aastat auditeerimata ning Äriregistrile esitamata.

Võlausaldajad oma rahapaigutusele veel käega löönud ei ole. „Meie läheneme asjale veidi teisest küljest ja loodame rahast siiski midagi tagasi saada,“ kinnitas Madis Ärilehele. "Nüüd, mil pankrot on sisse antud, ei saa ettevõtet enam registrist kustutada ja jälgi kaotada, vaid algab pikk pankrotimenetlus."