“Tänaseks on prokuratuur läbi viinud äärmiselt mahuka ja põhjaliku uurimise. Alates 2013. aastast on kriminaalmenetluses kasutatud massiivselt jälitustegevust ja kontrollitud erinevaid võimalikke versioone ning leitud, et kuritegeliku ühendusega oli seotud üks Tartu Mill AS-i endine töötaja. Uurimine ei tuvastanud, et Tartu Mill AS oleks kuulunud kuritegelikku ühendusse, ega ka seda, et ettevõttel oleks olnud võimalik omistada majanduslikku kasu, ” rõhutas Tartu Mill AS-i õigusnõustaja Ivo Raudjärv.

Raudjärv lisas, et ettevõte on osutanud uurimise raames igakülgset kaasabi, kuid kahetsusväärselt on jäänud uurimise poolt tähelepanuta mõned Tartu Mill AS-i tähelepanu juhtimised.

“Süüdistus on lähtunud hüpoteesist, et läbi erinevate ühenduse kontrolli all olevate variäriühingute jõudis sularaha tagasi ühenduse liikmeteni, millest osaga tasuti põllumeestele kauba eest (seda ilma käibemaksuta) ning ülejäänud osa jäi kuritegeliku ühenduse kasutusse. Ometigi on tähelepanuta jäänud, et kogu sellest protsessist pole Tartu Mill AS saanud majanduslikku kasu ja see protsess ei teinud äri ka kuidagi paremaks. Seda on tunnistanud ka kuritegeliku ühenduse liikmed,” rõhutas Tartu Mill AS-i õigusnõustaja.

“Tartu Mill AS ei pea esitatud süüdistust põhjendatuks ning on valmis oma õigusi kohtus kaitsma,” sõnas Raudjärv, lisades, et kogu see protsess on tekitanud ettevõttele nii maine- kui ka finantskahju.

Maksuamet pidas 2013. aasta sügisel ettevõtte teatel Tartu Milli arvelt kinni ka kogu riigile mittelaekunud maksuraha summa.