Koduvedaja opereerib Tallinnast 10 otseliini, millest populaarseimad sihtkohad olid jaanuaris München, Stockholm ja Varssavi.

Jaanuaris 2017 teenindas Nordica koostöös LOT Polish Airlinesiga ligikaudu 33 900 reisijat, mis on 77% rohkem kui jaanuarikuus aasta tagasi.

"Statistika kohaselt võime täna pidada iga viiendat reisijat oma püsikliendiks, kes on lennanud Nordicaga enam kui neli korda. Püüame pakkuda Eesti inimestele eelkõige otselennu mugavust ja võimalust jõuda kiiresti sihtkohta. Arvuliselt kõige rohkem reisijaid lendas jaanuaris Nordicaga Tallinnast Müncheni ja Stockholmi suundadel, nendel liinidel lendame igapäevaselt mitu korda päevas. Lisaks ärireisijatele on München näiteks talveperioodil paljude jaoks sobiv sihtkoht ka Alpi suusapuhkuseks,“ ütles Nordica juhatuse esimees Jaan Tamm.

Jaanuaris sooritas Nordica 816 liinilendu, millele lisandusid partneritele opereeritud lennud väljaspool Eestit.

Samuti suureneb ka airBalticu reisijate arv, kasvu vedasid jaanuaris otselennud Tallinnast Amsterdami, Vilniusesse ja Berliini. Üldarvestuses lennati jaanuaris enim Helsingisse, Frankfurti, Stockholmi, Riiga ja Moskvasse.

Tänavu jaanuaris läbis Tallinna Lennujaama ligi 155 000 reisijat, ehk viiendiku võrra rohkem, kui mullu samal ajal. Kaubavedu läbi Tallinna Lennujaama kasvas aastatagusega võrreldes 73 protsenti, ulatudes 1124 tonnini.

Tallinna Lennujaama turundusdirektori Eero Pärgmäe sõnul kasvatas reisijate arvu regulaarlendudel eelkõige suurenenud pakkumine istekohtade osas, mida vedasid Nordica, airBaltic ja Aeroflot. „Suurenenud pakkumisele vastavalt kasvas ka nõudlus 21 protsendi võrra, jätkuvalt mõjutab lennundusäri enim kütuse madal hind maailmaturul,“ märkis Pärgmäe.

Ka tšarterlendude turg on kosumas tänu tarbijate suurenenud usaldusele Egiptuse kuurortide ja Lähis-Ida osas, mullusest rohkem reisiti Hurghadasse ja Dubaisse.

Kaubavedude maht läbi Tallinna Lennujaama kasvas 72,7 protsenti 1124 tonnini, eelkõige tänu kaubalendude lisandumisele Hiina kaupade veol Omniva tütarettevõtte Post11 vahendusel.