Saladust on suudetud hoida eelkõige seetõttu, et juba üle 80 aasta ei ole protsessis olulist rolli mänginud arvutid.

Filmiakadeemial on ligi 6300 hääletavat liiget. Nemad ei tea kuni lõpuni, kes on võitjad. Nad saadavad oma vastused otse Price Waterhouse Coopersile. Sama ettevõtte viib läbi ka Akadeemia finantsauditit. PwC siseringis on aga vaid kuueliikmeline meeskond, kes neile andmetele ligi pääseb. 24 kategooriat jaotatakse inimeste vahel niimoodi ära, et vaid kaks inimest teavad kõikide kategooriate tulemusi.

Kui häkker soovikski tulemusi teada saada, siis peab ta sihtima suurt hulka hääli, mis tulevad digitaalset kanalit pidi. PwC sõnul antakse igale hääletajale unikaalne kasutaja ja salasõna ning tulemused krüpteeritakse. Seega on häkkimine väga keerukas ja ajamahukas.

„Kasutatakse samasugust tehnoloogiat nagu finantsüsteemis ja kindlatel militaarjuhtumitel," ütles PwC kõneisik Megan DiSciullo.

Lisaks aitab infoleket kaitsta ka see, et mõned Akadeemia liikmed saadavad siiani oma tulemused paberkandjal.

Kui tulemused jõuavad PwC kätte, prinditakse digitaalsed hääled välja ning kogu see segapuder loetakse. Kogu protsess toimub käsitsi, suletud uste taga. Tegemist on ülimalt salajase kohaga.

Kaks inimest, kes kõiki tulemusi enne Oscarite jagamist teavad on Martha Ruiz ja Brian Cullinan. Häälte lugemine algab Oscarite jagamise eelsel kolmapäeval ning kui kõik läheb kenasti, siis on võitjad teada reede õhtuks. Kõigest sellest ei jää maha ühtegi Exceli tabelit ega mingit muud faili, mille nimes oleks sõna „Oscar".

„Töö kestab hiliste õhtutundideni. Me peame kõike kontrollima, et tulemus oleks ikka õige," ütles Ruiz.

Ruiz ja Cullinan peavad jätma kõikide kategooriate võitjad ka meelde ning kirjutavad võitjate presenteerijatele välja kaardid nimedega. Need pannakse ümbrikutesse ning asetatakse kohvrisse. Siis lähevad kaks „erilist inimest" koju ja tegelevad 48 tundi tavapäraste asjadega (jah, nad on tegelikult tavalised inimesed). Kas neid kiusatakse pidudel? Kas naabrid ütlevad, et kui võitja on Mad Max, siis lihtsalt köhata? Kas müsteerium toob kaasa ka probleeme nende pereelus?

„Mu abiaakasa teab mind väga hästi. Ta teab, et ei tohi liiga palju küsida," ütles Ruiz. Ka Cullinan ei hoia meelega madalat profiili, kuid ei kipu neil päevil ka väga palju sotsialiseeruma.

„Aastas on üks periood, mil minu ja Marthaga rääkida soovijaid on rohkem ja see on Oscaritele eelnev nädal," rääkis Cullinan.

PwC jaoks on Oscarite jagamine väga hea marketingiüritus. Ettevõte ei soovi avaldada, kui palju nad kõige selle pealt teenivad.

Veider on see, et kui PwC otsustaks kuidagi hääletuse tulemustega „mängida", siis ei saaks Akadeemia sellest kunagi teada. Keegi ei saa ka teada, kui napp oli ühe või teise kategooria võit. Hääled hävitatakse, ka Akadeemia liikmed ei näe neid. „Sul on alati oma lemmik. Aga me ei ei ole võitja ennustamises paremad kui ükskõik kes teine," ütles Cullinan.

Nende üks suuremaid hirme on nn „Steve Harvey tegemine" ehk see, et presenteerija ütleb kogemata vale nime. Ruiz ja Cullinan teavad aga õiget nime ja on valmis kohe mängu sekkuma, et õige võitja saaks välja kuulutatud.

„Me peame end sportmängu kohtunikeks. Kui kõik läheb hästi, siis ei saagi te teada, et me üldse kohal oleme," rääkis Cullinan.