Marje Habakuk, EBS-i suhtlemisoskuste kool:

Meie kursustel on võimalik õppida argumenteeritult ja veenvalt esinema, arendada läbirääkimisoskusi erinevate kultuuridega, arendada väitlemisoskust. Saada baasteadmisi emotsionaalsest intelligentsusest ja suhtlemis-psühholoogiast, õppida tundma iseennast ja oma tavapärast käitumist, arendada koostööoskusi.

Kursus on kõigile, kes soovivad end paremini tundma õppida. Arendada oma esinemis- ja suhtlemisoskusi.

Meie kursused on pikema-ajalised ja selle tulemusena saab teadmised viia oskusteni. Kasutatakse aktiivseid õppemeetodeid. Õppematerjale saab ka internetist.

Kursuste hinnad on vahemikus 1300–2600 krooni olenevalt mahust.

Maarit Vabrit-Raadla, Dale Carnegie treeningud:

Dale Carnegie treeningute kohta ei saagi öelda, et me õpetame. Eesmärk on treenida inimesi, et nad oma olemasoleva ressursi võimalikult tulemuslikult suudaksid ära kasutada. Käsitleme teemasid, mis seotud isiksuse arengu, enesekindluse arendamise, suhtlemisoskuste, meeskonnatöö, inimeste juhtimise ja liidriks olemisega.

Spetsiaalselt disainitud programmide temaatika on mõeldud vastavalt vajadusele kõigile töötajatele.

Väga suures osas on meie lähenemine individuaalne, isikukeskne. Programmid on pikaajalised ja äraproovitult tulemuslikud, sest muutused ei toimu üleöö.

Koolituse maksumus avalikes programmides on umbkaudu Eesti keskmine keskastmejuhi kuupalk.

Küllike Lukkonen, Lisbet-Business OÜ:

Peamisteks valdkondadeks on avalik esinemine koos videotreeninguga ning meeskonnatöö. Need sisaldavad suhtlemist, eetikat, kehakeelt jms. Heaks tagasisidevahendiks on videotreening. Meeskonnatöö kursus on mõeldud inimestele, kes töötavad kollektiivselt või siis juhivad töökollektiivi.

Avaliku esinemise koolitus sobib kõikidele inimestele, kel oma töös või eraelus on vaja suhelda kaasinimestega.

Väga populaarne on avaliku esinemise kursus koos lõõgastuspaketiga. Seega vastus küsimusele: pakume treeningut nii ajule kui ka kosutust hingele.

Hind sõltub konkreetsest koolitusest. Üksikisikule algavad need 760 kroonist.

Ave Eero, koolitus- ja konsultatsioonifirma AKKA:

Õpetan mõtlemis-, kuulamis- ja rääkimisoskust tulemuslikumalt kasutama. Tarka käitumist rasketes olukordades, enesejuhtimist probleemsituatsioonides, enese mõistetavaks tegemise ja aktiivse kuulamise viise, manipuleerimise äratundmist ja sellele vastamist, ennastkehtestavaid ja teist poolt arvestavaid mõjutamisvõtteid.

Igaüks, kel huvi ja soov oma suhtlemisalaseid vilumusi värskendada ja täiustada, "patareisid laadida".

Minu kursused sobivad neile, kes hindavad praktilisust, paindlikkust (esilekerkivatele küsimustele vastuste leidmist), süsteemsust ja huumorit (head õhkkonda).

Sõltuvalt kursuse eripärast jääb hind ühele inimesele vahemikku 900–1800 krooni koolituspäeva eest.