"Uurimise algatamine oli Eestile oodatud, sest sarnaste riigiabi taotluste puhul on see tavapärane samm ja seda Eesti ka ise möödunud suvel taotles. Tegu on järgmise etapiga Estonian Airile antud riigiabi menetluses ning see on samm edasi Euroopa Komisjoni lõpliku otsuse tegemiseni," teatas majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi nõunik Rasmus Ruuda.

"Oluline on märkida, et Euroopa Komisjon juba otsustas, et Estonian Airi kontorihoonete müügiga eelmise aasta aprillis ei kaasnenud riigiabi."

"Riigiabi uurimine on Euroopa Liidu õiguses tavapärane protseduur. Näiteks sel korral algatati sarnane protseduur ka Küprose lennufirma, Gdyna lennujaama ja Hispaania elektrihinna subsideerimise kohta."

Euroopa Komisjon teatas täna, et on algatanud põhjaliku uurimise, et teha kindlaks, kas Eesti kava anda riiklikule lennuettevõtjale Estonian Air ümberkorraldamiseks 40,7 miljonit eurot riigiabi on kooskõlas ELi riigiabi eeskirjadega. Tegemist on juba teise aktiivse uurimisega, 2012. aastal otsustas riik anda Estonian Airile 8,3 miljonit eurot päästmislaenu, ka selle meetme kohta algatas komisjon uurimise, mida pikendati aprillis.