Tööjõu-uuringu andmetel töötajate arv kasvas möödunud aasta kokkuvõttes 2,6 protsenti. Kasv aeglustus neljandas kvartalis 1,4 protsendini. Viimastel kvartalitel on enim töötajate arvu suurendanud sisetarbimisele orienteeritud tegevusalad.

Langenud välisnõudluse ning madala investeerimisaktiivsuse tõttu on töötajate arvu vähendatud põllumajanduses, tööstuses ning ehituses. Samuti on suurenenud osaajaga töötamine, mis lühiperspektiivis on aidanud tööpuudust madalamana hoida.

Hõive selline areng ei olnud kooskõlas eelmisel aastal toimunud majanduskasvu aeglustumisega 1,2 protsendini, sest samaaegselt jätkus kiire palgakasv ja kaasnes tootlikkuse 1,4-protsendiline langus.

Osaliselt tingis hõive kasvu 2014. aasta keskpaigas jõustunud töötajate registreerimiskohustus, mis kergitas ametlikult töötavate inimeste arvu. Kuid siiski näitavad arengud, et tööpuudus on tänaseks langenud allapoole normaalset taset, mis tekitab ülemääraseid palgasurveid.

Lähematel kvartalitel võib oodata hõive kasvu peatumist või isegi langusesse pöördumist ja töötuse määra püsimist praegusel tasemel. See tuleneb nii ligikaudu 8000 inimese võrra vähenevast tööealisest rahvastikust kui ka madalal püsivast majandusaktiivsusest.