2015. aastal vastu võetud ravimiseadus, mis näeb ette, et apteegid peavad alates 2020. aastast kuuluma proviisoritele, pälvis veel oma vastuvõtmise aastal konkurentsiametilt valju kriitikat. Amet leidis, et omandipiirang halvendab konkurentsiolukorda. Samuti on konkurentsiamet juhtinud tähelepanu sellele, et apteegireformi pole piisavalt analüüsitud.

Sotsiaalministeerium lubas riskianalüüsi koostada pärast seaduse vastuvõtmist. Ent avalikkusele tutvustati vaid nappi Powerpoint-esitlust.

Kriitikale, et täismahus analüüsi pole avalikkusele kättesaadavaks tehtud, reageeris 27. veebruaril isegi peaminister Jüri Ratas Vikerraadio eetris kõlanud saates „Stuudios on peaminister”: "Ma luban teile, et kui ma siit saatest lahkun, ma palun, et sotsiaalministeerium kogu analüüsi dokumentatsiooni annaks uuesti teile isiklikult välja ja ma küsin seda ka endale."

Sotsiaalministeeriumi terviseala asekantsler Maris Jesse ütleb aga, et peaminister on asjadest valesti aru saanud ning avalikkusel pole analüüsiga tutvumist loota.

Loe pikemalt ERR-ist.