Väinamere Liinid teatas täna, et parvlaev Saaremaa läks Klaipedasse korralisse, iga viie aasta järel teostatavasse remonti, mis kestab mõned nädalad.

Sel ajal teenindavad Kuivastu-Virtsu liini parvlaevad Muhumaa ja Regula ning Rohuküla-Heltermaa liini parvlaevad Hiiumaa ja St Ola. Kevadine (hõredam) graafik kehtib kuni 14. juunini. Sealt edasi hakkab automaatselt kehtima suvine tihedam graafik.

Ministeeriumi pressiesindaja Rasmus Ruuda rääkis Ärilehele, et vedaja on riigile kinnitanud, et jätkab vähemalt 2006. aasta lepingus kokku lepitud teenuse kvaliteediga Saaremaa ja Hiiumaa ühenduste pidamist.

"Vastavalt 2006. aasta kevadel sõlmitud riigi ja Väinamere Liinide opereerimislepingule peab sõitma nii Virtsu-Kuivastu kui Rohuküla-Heltermaa liinil kaks parvlaeva, sealjuures Hiiumaa liinil peab olema üks uus laev," selgitas Ruuda.

Kohalik leht Meie Maa kirjutas täna aga, et viimastel päevadel on hoogustunud kuuldused, et Saaremaa Laevakompanii (SLK) kavatseb juba suve hakul viia parvlaevad Saaremaa ja Muhumaa Saksamaale ning tuua Virtsu–Kuivastu liinile nende asemele vanad praamid eesotsas Regulaga.

Ministeeriumi esindajad on täna ka selle uudisega seoses suhelnud vedaja esindajatega ning kohtuvad ka järgmisel nädalal, et nende plaane ja lepingu täitmist üle täpsustada.

Alates järgmise aasta 1. oktoobrist peaksid aga liinile tulema uued parvlaevad, mis kuuluvad Tallinna Sadamale, kes võitis 2014. aastal uue perioodi praamihanke. See tähendab, et pooleteise aasta pärast peaks olema mõlemal liinil kaks uut laeva.

Tallinna Sadam on ministeeriumile andnud kinnituse, et nemad peavad kokkulepitud graafikust kinni ja uued parvlaevad saavad valmis.