Suurimatest sektoritest kasvasid piimatööstuse ja toiduainetetööstuse tootjahinnad. Suurema tootjahinna langusega paistis silma kummitööstus ja elektriseadmete tootmine.

Ekspordi- ja impordihinnad jäid juulis eelneva kuuga peaaegu sarnaseks. Ekspordihinnad langesid 0,1 protsenti ning impordihinnad kasvasid 0,3 protsenti.

Aastases võrdluses vähenesid ekspordihinnad 1,6 protsenti. Kiireima kasvuga olid elektrienergia, metalltoodete-, mööbli- ja tekstiilitööstuse hinnad. Enim mõjutas hinnalangust jookide väljaveohindade kahanemine.

Impordihinnad kasvasid aastases võrdluses 0,3 protsenti. Enim mõjutas impordihindu taime- ja loomatoodete hinnalangus. Oluliselt kiirenes koksi ja puhastatud naftatoodete ning rõivatoodete hindade kasvutempo. Aastatagusest madalamate hindadega osteti sisse ka metalle ja elektroonikakaupu.

Ettevõtjate ootused lähikuude müügihindade arengute osas ei ole viimastel kuudel oluliselt muutunud. Eesti Konjunktuuriinstituudi juulikuise küsitluse põhjal prognoosib üle 85% töötleva tööstuse esindajatest hindade püsimist muutumatuna enamikus tööstusharudes. Suuremat võimalust hindade languseks näevad ettevõtjad puidu- ja keemiatööstuses.