Valitsus kiitis täna heaks ja saatis Riigikokku Eesti Rahvusringhäälingu seaduse eelnõu, milles kultuuriministeerium näeb ette Eesti Raadio (ER) ja Eesti Televisiooni (ETV) ühendamist Eesti Rahvusringhäälinguks. Eelnõu on aga juba kritiseerinud ringhäälingunõukogu ja Riigikogu liikmed.

Kivi ütles täna ajakirjanikele, et eelnõu menetlemine pole Riigikogus kindlasti lihtne. "Tegu on aumeeste mänguga," viitas kultuuriminister sõlmitud kokkulepetele. Täna oli valitsus eelnõu heaks kiites Kivi väitel üksmeelne.

Kivi sõnul valmistasid eelnõu ette nii ringhäälingunõukogu, ETV ja ER kui ka erakanalite esindajad. See peaks Kivi hinnangul tagama ka eelnõu toetuse parlamendis.

Kivi sõnul pole ETV ja ER ühendamise näol tegu millegi omalaadsega. Tema sõnul tegutsevad Suurbritannias edukalt näiteks BBC ja Soomes Yleisradio. "Nende eksisteerimine ühes isikus on eelkõige levinud majanduslike kulutuste kärpimise ja ühtse avalik-õigusliku ringhäälingusüsteemi loomise eesmärgil," rääkis Kivi.

Samas ei osanud Kivi öelda, palju võimaldab kahe organisatsiooni liitmine kokku hoida.

Ministri sõnul taotletakse järgmise aasta riigieelarvest raha ETVle ja ERle juba ühiselt ja mullust eelarvet järgides. Sellele liidetakse veel 80 miljonit krooni. ER sai eelmise aasta riigieelarvest 71 miljonit ja ETV 84,3 miljonit krooni.

Eelnõu järgi planeerib rahvusringhääling oma tegevust ette kolmeks aastaks. Valitsus kinnitab aga ringhäälingunõukogu poolt esitatud ja kultuuriministri heakskiidu saanud eelarvetaotluse.