Kokkuvõtlikult on vastutustundlik ettevõtlus Oviiri hinnangul hästi juhitud ettevõtte kvaliteedimärk, see on organisatsiooni vastutus oma otsuste ja tegevuste mõjude eest ühiskonnale ja keskkonnale.

"See on läbipaistev ja eetiline käitumine, mis panustab kestvasse arengusse, sealhulgas ühiskonna tervisesse ja heaolusse, arvestab huvirühmade ootustega, kajastub suhetes partneritega, on vastavuses seaduste ja rahvusvaheliste käitumisnormidega ning on ettevõtte igapäevase toimimise osa,” selgitas Oviir vastutustundlikust ettevõtlusest kõneledes.

Minister Oviir ütles, et vastutustundlik tegevus aitab kujundada ja hoida ettevõtte mainet, mis on oluliseks aluseks heade ärikontaktide ning paremate tehinguteni jõudmiseks. "Ühelt poolt soovitakse koostööd teha organisatsiooniga, mida austatakse, teisalt ei ole vastutustundliku ettevõtluse strateegia puudumisel teatud välisettevõtetega tehingutesse jõudmine ja riikide hangetel osalemine üldse võimalik,” lisas minister.

Oviir ütles, et hea maine aitab leida ka paremaid töötajaid, töötajad on rohkem motiveeritud ja tootlikumad, soovivad jääda pikemalt ettevõttesse, mis vähendab uute inimeste töölevõtmise ja koolitamisega seotud kulusid.

“Hoolikas ja planeeritud ressursside säästlik kasutamine, parimad võimalikud tehnoloogiad ning toodete ja teenuste ökodisain mitte ainult ei säästa keskkonda, vaid võib anda ka otsese rahalise kokkuhoiu. Samuti, kui kasvab ettevõtete usaldusväärsus, siis võidavad sellest ka tarbijad, tarnijad ja teised sidusgrupid ning ühiskond laiemalt,” lausus Oviir.