Riik tagab kõigile koondatutele vajaliku toe uue töö leidmisel, teatas Ossinovski pressiteenistuse vahendusel.

Ministri kinnitusel on Eestis loodud töötuskindlustuse süsteem üks Euroopa tugevamaid ning igale töötajale tagatakse lisaks rahalistele hüvistele ka individuaalne plaan uue töö leidmiseks.

„Töötukassa on valmis koheselt osutama kõiki vajalikke teenuseid ning aitama inimesi uue töö leidmisel. Igale inimesele lähenetakse personaalselt ning tema oskusi ja soove silmas pidades,” ütles Ossinovski.

Seoses Keilas asuva tehase sulgemisega tuleb abistada Harjumaa, aga ka Läänemaa inimesi. „Kohapealne olukord on murelikuks tegev, sest alles mullu sulges ettevõte Haapsalus asuva tehase ja mitmed praegu Keilas töötavad inimesed on sealt üle tulnud. Iga ettevõtte sulgemine on Eestile valus kaotus – eeskätt peredele, keda see otseselt puudutab, aga ka ühiskonnale laiemalt,” lausus minister.

Tervise- ja tööministri sõnul tuleb konkreetse koondamise taga näha laiemat majandusstruktuuri muutust, mis eeldab riigipoolset strateegilist majanduspoliitika juhtimist.

„Tööjõumahuka tootmise liikumine Eestist välja on märk kasvavate palkadega kaasnevast laiemast majanduse kohandumisest. Selleks, et muutustest ühiskonnana võita, peab riik olema strateegiline eestvedaja. Senisest tõhusamalt tuleb rakendada ettevõtlus-, haridus- ja tööturupoliitika võimalusi, et soodustada innovatsiooni, kallimat eksporti ning töötajate täiend- ja ümberõpet, ” sõnas Ossinovski.