Inspektsioon hoiatab Eestis tundmatu äriühingu eest

Teisipäeval andis finantsinspektsioon üsnagi mittemidagiütleva hoiatuse äriühingu Polybius Foundation OÜ kohta. Vähemalt Eesti avalikkuses pole ettevõttest ja selle suurejoonelistest plaanidest varem kirjutatud, kuigi investoreid on sellel üle maailma tõesti palju - neljapäeva õhtuse seisuga tervelt 12 598.

"Äriühing Polybius Foundation OÜ ei oma Eestis krediidiasutuse, makseasutuse, e-raha asutuse ega investeerimisühingu tegevusluba. Samuti pole ettevõte registreerinud mistahes avaliku pakkumise prospekti veebilehe www.polybius.io kaudu pakutavate tokenite osas," teatas finantsinspektsioon.

Kuigi finantsinspektsioon heidab ette, et firma pole oma prospekti Eesti järelvalveasutuse juures registreerinud, on see tegelikult olemas küll ja tutvustab firma plaane. Nimelt on Polybiuse tegijate eesmärgiks ei midagi vähemat ega rohkemat kui luua blockchainil põhinev "reguleeritud pank digitaalsele põlvkonnale".

Firma juht: taotleme kõik load, enne kui panga avame

Ettevõte näitas Geeniusele oma vastust finantsinspektsioonile. "Polybius Foundation OÜ on ettevõte, mis organiseeris ühisrahastuse ehk cowdfunding kampaania kasutades blockchain tehnoloogiat, et saada ühisrahastust tulevase finantsasutuse loomiseks," teatas selles Polybius Foundation OÜ tegevjuht Ivan Turõgin.

Tema sõnul taotleb ettevõte enne pangana tegutsema asumist kõik vajalikud load ning seaduse järgi ei pea ühisrahastuskampaaniaid registreerima finantsinspektsioonis.

Loe lugu edasi geenius.ee portaalist.