Vaatamata aastakümnete pikkusele võlakirjaturu kogemusele tunnistas Gross, et teda kummitavad võlakirjaturu likviidsusprobleemid.

Ta tunnistas Bloombergile, et „Ma olen leidnud kolossaalsed likviidsusprobleemid päevaste tõusude-languste näol, et mitte öelda minutilt-minutile ja see hirmutab mind surmani.“

USA valitsuse võlakirjade müügilaine viis suurima kvartalikahjumini alates 2010. aastast. 10aastased ja pikemad USA valitsuse paberid on kukkunud alates märtsi lõpust 7,4%.

Saksamaa valitsuse 10aastased võlakirjad, mis põhjustasid võlakirjade turul müügilaine, on näinud üüratut tootluse kasvu aprilli rekordmadalalt 0,05 protsendilt sel nädalal ligi ühele protsendile. Kui võlakirjade tootlused kasvavad, siis hinnad kukuvad.

Siiski ei usu investeerimisguru, et käes on võlakirjade langusturg (mille käigus tootlused tõusevad), kuna USA valitsuse võlakirjad on hetkel õiglaselt hinnatud.

„Ma ei usu, et me oleme juba võlakirjade karuturul,“ ütles Gross.

Finantsturgude žargoonis nimetatakse tõusvat turgu pullituruks ja langevat turgu karuturuks.

IMF on hoiatanud võlakirjaturgude likviidsuse puudumise eest. Eile hoiatas IMF USA otsustajaid, et nad lükkaks edasi intressitõusu tulevasse aastasse, kuna varasemad intressitõusud võivad viia värske finantsturgude ebastabiilsuseni.