Kinnisvarafirma LVM juhatuse liige Ingmar Saksing ütleb, et kinnisvara puhul on olulisimaks aspektiks asukoht, seejärel hoone ja korteri enda seisukord ning alle seejärel suurus

„Korterite hinda ruutmeetritest enam määrab tubade, aga teatud juhtudel ka magamiskohtade arv. Näiteks maksab samas majas 33-ruutmeetrine 2-toaline korter rohkem, kui  40-ruutmeetrine 1-toaline. Lisaks võib korteri hinda mõjutada kuni 1/3 osas rõdu, südalinna korteritel aga näiteks parkimiskoht," ütles Saksing.

Minikorterid erinevad

1Partner Kinnisvara elamispindade grupi juht Mihkel Oiderma toob välja huvitava tõiga. Kui muidu on nii, et mida väiksema pindalaga korter, seda suurem ruutmeetri hind, siis minikorterite puhul see ei kehti. On ühika tüüpi majades asuvad minikorterid ning teistes hoonete (reeglina vanad puitmajad) asuvad korterid. Vahe on suur.

„Tallinna ühikatoa hind on üldse ühes kindlamas vahemikus - 14 000 kuni 19 000 eurot. Ruutmeetrihind jääks siis kuskil 1100-1400 euro eest ruutmeetri kohta. Ülejäänud minikorterite puhul on hinnakõikumised väga suured. Tallinna puhul nätieks 9000-50 000 eurot," tõi Oiderma välja.

Kui tavaliselt on nii, et mida väiksem üldpind, seda suurem võib olla ruutmeetri hind, siis siin segmendis võib olla vastupidi. Vähem lähevad kaubaks 12-16 ruutmeetrised korterid, kus ruutmeetri hind jääb sinna 1100 kuni 1400 euro kanti. Hüpe tuleb aga 18- kuni 22-ruutmeetriste korterite juures, kus ruutmeetri hins võib olla koguni 1900 kuni 2200 eurot või isegi enam.

„Seda peamiselt seetõttu, et neid kortereid saab sobivate tingimuste olemasolul kujundada selliselt, et sisse astudes ei arva iial ära, et viibid alla 30-ruutmeetrisel pinnal."