Euroopa Pangandusassotsiatsioon (EBA) paneb pangandussektori tervist hindavas testis proovile pankade vastupidavuse erinevatele šokkidele nagu näiteks kinnisvarahindade 14-protsendiline langus. Kriitikud juhivad aga tähelepanu, et šokkide hulka ei ole kaasatud deflatsiooni või pikaajalist toorainehindade (näiteks toornafta) tõusu või langust. Selle mõlemaga seisab eurotsoon praegu silmitsi.

Samuti ollakse eriarvamusel erinevate varade klassifitseerimises. Nõrgemates majandustes nagu Portugal, Kreeka, Hispaania ja Itaalia on valitsused andnud pankadele loa bilanssidega raamatupidamislikult trikitada konverteerides edasi lükkunud tulumaksu varad (DTA), mis on kesisema kasumlikkuse perioodil antud maksupikendused, kapitali suurendavateks edasilükatud maksu ümberarvutusteks (DTC).

Enda stressiteste korraldav Euroopa Keskpank, kes peatselt kogu eurotsooni pangandusjärelevalvet korraldama hakkab, tõenäoliselt selliseid käike heaks ei kiida, sest nende tulemusena peavad maksumaksjad suuremaid riske võtma, kui pangad peaksid tulevikus abi vajama.

Samuti spekuleeritakse teemal, millised konkreetsed pangad testi läbimisega hätta jäävad. Need hinnangud tuginevad paljuski rahvuslikul pinnal. Nii ei ole olnud just palju Saksamaa analüütikuid, kes Saksamaa Landesbankenile põrumist ennustaksid, samas kui teiste investeerimispankurite seas on neid üksjagu.