Aktsia nii madalale kukkumine ühes ka teiste pankade aktsiate kukkumisega paneb küsimärgi alla panga juhatuse esimehe Tidjane Thiami pangaäri ümberkorraldusplaanid.

Alates oktoobrist on panga turuväärtus kukkunud ligi poole võrra. Neljapäeval valas õli tulle Prantsuse suurpanga Societe Generale’i vilets neljanda kvartali kasum.

Neljapäeval börsi sulgemisel maksis Credit Suisse’i aktsia 12,31 franki. Päevaga 8,4% langenud aktsia on aasta algusest kukkunud juba 43%. See kukkumine on hullem isegi Euroopa rahanduskriisi tipu aegsest 2011. aasta 41% aktsia kukkumisest.

„Puudub kindlus, et pangad suudavad teenida nii palju kui varem,“ ütles Luzerner Kantonalbanki aktsiakaupleja Benno Galliker Bloombergile. „Teenitakse veel kena kasumit, kuid kaugelt vähem hiilgeaegadest. Pangad ei saa enam võtta nii palju riski kui varem.“

Prantsusmaa suuruselt teine pank Societe Generale teatas neljapäeval, et nad ei pruugi olla võimelised täitma tänavust kasumieesmärki, kuna finantsturud on kõikuvad ja intressimäärad on rekordmadalad.

Kolmapäeval šokeeris Credit Suisse’i juht investoreid.

„Praegu ei ole hea aeg olla pangas,“ ütles ta investoritele presentatsiooni tehes. „Seetõttu püüan ma ümberkorraldusi kiirendada praeguses keerulises keskkonnas.“

Panga 2,5 miljardi dollarilise mahuga 6,25% kupongiga esmaste omavahendite allutatud võlakirja hind langes 3 senti euro kohta rekordmadalale 84 sendile.

Eile oli Credit Suisse’i aktsiale parem päev. Pärastlõunaks tõusis aktsia hind 4,6%, 12,88 Šveitsi frangile.