Pai Pagar on bränd, ettevõtte nimi on TÜ Šeiker. Sel aastal täitub äril 25. tegutsemisaasta.

Pagaritoodetega on firma kogu aeg seotud olnud, kuid pika aja jooksul on tegeletud ka puidutööga. On olnud rahvusrestoranide aeg ja suurte ettevõtete personalitoitlustuse aeg. Ettevõtte kontosse kuulub vabariigi esimese täisvarustuses rändkaupluse pööritamine Harjumaa teedel. Selle nimi oli Lepatriinu, kohalikud ehk mäletavad.

„Tänasel päeval on meie tegevusaladeks tee-ehitus ja hooldus, peale selle kaevandame kruusa. Teine haru on pagaritoodete valmistamine, catering, välitoitlustuse pakkumine kuni 5000 inimesele ja Pai kohvikute keti arendamine,” kirjeldas üks ettevõtte juhte Marianne Tori.

Viis kohvikut

Kohvikuid on kokku viis, kuid lähiajal lisandub veel kaks: üks Tallinnasse ja teine Pärnusse. Pai tooteid müüakse ka Rimis, Maksimarketites ja Lukoili tanklates.

TÜ Šeikeri 2013. aasta müügitulu oli 1,14 miljonit eurot, kasum 134 000 eurot. Jaotamata kasumit on kogunenud veidi üle 386 000 euro. Töötajaid on Pai Pagaris 40 ringis. Hitt-tooted on rummi-rosinakook ja kama-vahukoorekreemiga beseerull.

„Täna oleme õnnelikumad kui buumi ajal. Teeme kooki, nagu õigeks peame, jäämata kinni hulgimüügi puhul takistavasse hinnapiiri, et odavusega müüa. Meie tooted ei võistle odavaima toote klassis. Pigem suutäis vähem, kuid paremat,” ütles Tori. 1