Saksa sõnul ei ole kantsleri nõukokku määramine just väga tavapärane, aga praegune valik näitab, et Tallinna Sadamaga seotud teemad on majandusministrile olulised. "Küsimused, mida me siin lahendama peame, on ka ministeeriumile tervikuna väga olulised," lisas Saks.

"Ma loodan, et oleme omalt poolt samuti [Tallinna Sadama endiste juhatuse liikmete kohta algatatud] uurimisele kaasa aidanud. Ministeeriumi poole pealt oleme teinud pistelisi ja planeeritud kontrolle, et aru saada, kas ilmneb veel mingeid aspekte äriühingu töös, mida me veel ei tea."

Kantsleri arvates ei mõjuta see, et uues nõukogus pole poliitilisi esindajaid, kuidagi nõukogu tööd. "Eks poliitikud on oma huvide kaitsminsel innovatiivsed ja vabad, aga mul endal ei ole senini küll olnud ühtegi kokkupuudet, kuidas poliitilised huvid oleks takistanud mu igapäevast tööd."

Majandus- ja taristuminister Kristen Michali nimetatud uued Tallinna Sadama nõukogu liikmed on vandeadvokaat Aare Tark, audiitor Urmas Kaarlep, ettevõtjad Mart Luik ja Üllar Jaaksoo, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi kantsler Merike Saks ning rahandusministeeriumi asekantsler Agris Peedu.

Eelmine nõukogu eesotsas Remo Holsmeriga (RE) astus tagasi pärast Tallinna Sadama juhatuse liikmete Ain Kaljuranna ja Allan Kiili vahistamist ja nende suhtes algatatud kriminaalasja uurimist. Kaljuranda ja Kiili kahtlustatakse suures ulatuses altkäemaksu võtmises ning mõlemad mehed viibivad vahi all alates augusti lõpust. Kuna Allan Kiil oli ühtlasi ka parvlaevadega tegeleva Sadama tütarfirma TS Laevad juhatuse esimees, siis otsitakse ka sellele kohale uut juhti.