Esmajoones näitab antud statistika, et muutunud on välisinvesteeringute struktuur. Eesti suguse väikeriigi jaoks võivad Lemberi sõnul aastate lõikes investeeringute vood olla küllaltki volatiilsed ning mõni üksik suurem investeering võib statistikat oluliselt mõjutada. Seetõttu peaks ka olukorra adekvaatseks hindamiseks minema statistikas rohkem süvitsi.

Samuti on tõsi see, et investeeringuid on erinevaid, osad on kapitalimahukad, kus panustatakse rohkem seadmetele. "Teistel juhtudel panustatakse jälle rohkem inimestesse ning hiljem kõrge lisandväärtusega töökohti loov rahapaigutus ei pruugigi esialgu eriti suur olla ning statistikas silma paista," lisas Lember.

Kui lähtuda Eesti Panga poolt koostatavast maksebilansist oli mullu otseinvesteeringute sissevool aktsia (osa)kapitali ligi kaks korda suurem tunamullusest ning koos reinvesteeritud tuluga kasvas otseinvesteeringute positsioon Eestis enam kui miljardi euro võrra. "Seega võib öelda, et üldjoontes välisinvestor usaldab Eesti investeerimiskliimat ning ei karda siin raha hoida," kinnitas Lember.