Makarov Muusik Management AS-i (MMM) pankrotiasja arutamine lükati edasi 20. septembrile, ütles linnakohtu kohtunik Imbi Sidok Eesti Päevalehele.

Edasilükkamise põhjus on ajutise pankrotihalduri Hugo Petersoni haigestumine. Nii Jüri Makarov, kui teda esindava advokaadibüroo Concordia esindaja Maria Mägi olid valmis kohtusse tulema, kinnitas Sidok.

Pankrotihagi MMM-i vastu esitas selle aasta märtsis Tallinna Haigekassa ja siis oli võlasumma 689 477 krooni. Praeguseks on sellele summale lisaks kogunenud 851 tuhat krooni viivist kasvatanud võlasumma üle 1,5 miljoni krooni suuruseks. Teine hageja on kirjastus Perioodika, kellele MMM võlgneb

teostatud tööde eest umbes 10 000 krooni.

Ajutine pankrotihaldur Hugo Peterson ütles Baltic News Service-ile, et suurimaid nõudeid MMM-i vastu on Tallinna Pangal. See ulatub 2,3 miljoni kroonini, millele lisanduvad intressid.

Krediidiinfo andmetel moodustavad MMM-i viivised maksuametile 1. augusti seisuga 418 tuhat krooni ja võlg 614 tuhat krooni.

MMM-i omanikud on Krediidiinfo andmetel kolm eraisikut ning firma aktsiakapital on 3,05 miljonit krooni.

Vandeadvokaat Maria Mägi ütles Eesti Päevalehele, et juunis esitas ajutine pankrotihaldur kohtule aruande MMM-i asja kohta ning sealt sai mõndagi ümber lükatud. Nüüd on võlad vähenenud ja haldur on koostanud uue aruande, kuid meil pole olnud võimalust sellega tutvuda, lisas Mägi.

28. augustil kuulutas linnakohus välja samuti Jüri Makarovile kuuluva firma Makarov Telekommunikatsioonide AS-i pankroti. Seejuures on Makarov Telekommunikatsioonide AS-i suurim võlausaldaja Makarov Muusik Management kuue miljoni krooniga, kokku moodustab Makarov Telekommunikatsioonide AS-i võlgnevus umbes 20,8 miljonit krooni.

Makarov Telekommunikatsioonide AS-i pankrotiavalduse esitas Tallinna Linnakohtule Jüri Makarov juunis ise.

AARE REIVART