"Kui ma inkassofirma teatise sain, ähvardati seal maksmata jätmise korral välismaale sõidu keeluga ja kuna ma pidin kahe päeva pärast Tokyosse sõitma, siis ei maganud ma murest paar ööd silmatäitki," meenutab 12. juunil üllatava teate saanud Inga Kuznetsova ajalehele Postimees,

Kui tartlanna inkassofirmalt Aktiva Finants oma võlgnevuse kohta täpselt uurima hakkas, teatati talle, et naine on 1997. aasta detsembris sõlminud toona Radiolinja nime kandnud mobiilioperaatoriga kliendilepingu ja jäänud 3544 krooni võlgu. 

See summa olevat viivistega kasvanud 63 810 kroonile, kuid kui naine tasub 7087 krooni teate saamisest kahe ööpäeva jooksul, lubas inkassofirma võlgnevuse kompromissi korras kustutada.

"Kuna ma pole kunagi Radiolinjaga ühtegi lepingut sõlminud, siis sai inkassofirmagi õige pea tehtud veast aru," rääkis Kuznetsova, "Lõpuks teatasid nad, et minu nimi sattus võlgnike nimekirja Elisa süül."

Juhtumit uurinud Elisa ametliku selgituse kohaselt pidanuks tegelik võlanõue minema hoopis Haapsalus elava Ingmari nimele, mees on Inga Kuznetsovaga samal päeval sündinud ja tal on naisega samad initsiaalid.

"Liitumisel esitas Ingmar Eesti passi, mille isikukood algas numbritega 469 ehk tegemist oli naisterahva isikukoodiga," selgitas Elisa suhtekorraldusjuht Regina Salmu segaduse tekkimist.