Tegemist on tehnilise lahendusega, mis võimaldab riigi- ja avaliku sektori asutustel pakkuda mobiiltelefoni kasutajatele suunatud teenuseid.

Hanke eesmärgiks on keskse tarkvara ja tehnilise raamistiku loomine riigiasutustele mobiiltelefonidele suunatud SMS ja MMS teavitusteenuste kasutuselevõtmiseks, SMS ja MMS teavituste saatmiseks ning riigiportaali eesti.ee kasutajatele riigiasutuste pakutavate SMS teavitusteenuste tellimiseks ja kasutamiseks. Teenuse kasutamiseks peab kodanik selleks portaalis nõusoleku andma – analoogiline süsteem toimib juba täna inimeste ID-kaardiga seotud @eesti.ee e-postile saadetavate teadetega.



„Meil on juba tugev riiklik andmevahetuskeskkond X-tee, mille tõttu on Eesti unikaalses seisus – saame uusi elektroonilisi kanaleid kasutusele võtta väga kiiresti ning kulutusi säästes. Loodav ühtne keskkond on jätk senistele arendustele, mis lihtsustavad riigiasutustel kodanike elu hõlbustavate võimaluste loomist”, kommenteeris hanke olulisust kogu riigi infosüsteemi kontekstis riigi infosüsteemide arenduskeskuse arendusnõunik Riho Oks. „Selliste teenuste vastu on juba täna olemas suur kodanike huvi – heaks näiteks on juba kolmandat aastat riikliku eksami- ja kvalifikatsioonikeskuse pakutav riigieksamite tulemustest teavitamise teenus mobiiltelefonile”, lisas Oks.



Pakkumise kutse dokumentidega saab tutvuda riigi infosüsteemide arenduskeskuse kodulehel http://www.ria.ee . Tähtaeg on 10. oktoober 2006 kell 11:00. Pakkumine tuleb saata aadressile Tallinn Rävala 5 V korrus või e-posti aadressile ria@ria.ee.

Hange viiakse läbi osana riigi infosüsteemide arenduskeskuse projektist „Riigiportaal”, mida rahastatakse Euroopa Liidu struktuurifondidest.