„Kunagi oli meie eesmärgiks luua siia hea investeerimiskeskkond. See aga on minevik, uus suund on talendikeskkond. Olen kindel, et kui meil oleks rohkem talente, oleks ka Linnahall juba üles ehitatud," ütles ta Keskerakonna ja Tallinna linna poolt korraldatud konverentsil.

Mõis lisas, et talendid armastavad vabadust, mistõttu on oluline muuhulgas ka Euroopa Liidu ja Venemaa vahelise viisavabastuse küsimus.

Mõis pani saali naerma, kui väitis, et eesti keel on meil siin riigis ülehinnatud, kuid parandas end siis: „Emakeele tund ja laulupidu jäävad muidugi alles, aga talentide keel on siiski inglise keel. Meil ei ole aga endiselt inglisekeelset Eesti kooli," rääkis Mõis.

Jüri Mõis tõi välja Airbusi poolt avaldatud uuringu, mille järgi on 2032. aastal maailmas 89 lennunduslinna, kuhu ümber elu koondub. Eestile kõige lähem linn on Helsingi. „Jumalale on kõige meelepärasem, kui parandame ühendusi Helsingiga. Asume selles mõttes väga heas kohas. Talente on seda rohkem, mida parem on neil siit lahkuda. Me ei peaks neid siin kinni hoidma, aga peaksime teiste riikide talente omakorda siia meelitama."