"Ma võiksin kellegagi kihla vedada, et selle sammu käivitamisel hüppab meie linna eelarve vähemalt 10 protsenti üles," ütles Mõis

Mõisa sõnul aitab tulude avalikustamine paremini korraldada vähekindlustatud linnakodanike toetamist. "Ma olen siiamaani kadestanud tsiviliseeritud riikide omavalitsusi, kus sisuliselt kõik käib inimese varandusliku seisu alusel. Kui sul on vähem kui 10 000 margane aastasissetulek, siis sa saad kogu ülalpidamise tasuta ja kui saad alla 50 000 marga, siis saad munitsipaalkorterit taotleda," rääkis Mõis.

Mõisa sõnul on jutt, et tulude avalikustamisega häiritakse inimeste eraelu, rumal. "Need on ju teada, kellel rohkem raha on. Aga on nende elu siis rohkem ohus? Mina näiteks seda isiklikult ei tunneta. Minul ei ole küll mingeid probleeme rääkida kõigile kui palju ma teenin või teeninud olen," rääkis Mõis.

Tema sõnul tuleb tulude avalikustamist käsitleda kui haldusreformi ühte etappi, mille eesmärk on riigiaparaadi vähendamine. "Ei ole tarvis mingeid maksuametnike armeesid vaid piisab, kui on internetilehekülg, kus on kõik kirjas, kui palju keegi teenib," ütles Mõis. "Minu arvates on see samm üks rahva enesekontrolli väga käepäraseid meetodeid, mis on andnud igal pool väga häid tulemusi."

Indrek Ibrus