Esmakordselt on kõik Eesti Energia Tallinna töötajad ühe katuse all - seni tegutses Eesti Energia Tallinnas viiel erineval büroopinnal. Pärnu maantee ja Järvevana tee ristmikul paiknevast büroohoonest rendib Eesti Energia 14 korrusest 11. Seal asuvad ligi 550 Eesti Energia töötaja töökohad.

10-aastase tähtajaga rendilepingu sõlmis Eesti Energia Raldon Arendus OÜ-ga 2013. aasta jaanuaris. Eile sõlmitud tehinguga sai Lelle 22 hoone omanikuks Colonna Kinnisvara. Tänu töökohtade kokkutoomisele ühte büroohoonesse säästab ettevõte 10 aasta jooksul ligi 2,6 miljonit eurot.

Eesti Energia Tallinna klienditeenindus jätkab senisel aadressil Kadaka tee 63. Kokku töötab Eesti Energia kontsernis üle 6500 töötaja.

Raldon Arendus kuulub kinnisvaraärimees Mati Tusovile. Tusovi nimi ei ütle paljudele midagi. Ometi kirjutas Äripäev juba 2006. aastal, et tegu on Eesti ühe mõjukama kinnisvaraärimehega, kes Oliver Kruuda varjuna tegutsedes sai Tallinnas Kalevi ja Piimatööstuse vahele jääva ärikvartali enda kätte.

Tusov päästis Kruuda võlgadest

Koos Põlvas keskkooli lõpetanud Kruuda ja Tusov leidsid end taas ühistelt tegemistelt 1990ndate lõpus, mil Kruuda algul Tallinna Piimatööstuse ja seejärel ka Kalevi perekond Kõuhknalt üle võttis. Tusovil oli selleks ajaks selja taga aastatepikkune tegevus Tõnisson Kinnisvaras, kus ta oli arendusdirektor ja juhatuse esimees.

Tõsi, palgalisena, mitte omanikuna. Ehkki 90ndate alguses püüdis Tusov sisse elada ka omanikurolli, kui ta koos Tõnisson Kinnisvara omanikega asutas aktsiaseltsi Tõnisson & Pojad, et keskenduda rahaturgudele ja börsidele. Hea idee ei edenenud aga nii edukalt kui kinnisvara valdkond, kus Tusov end märksa kodusemalt tundis. Nii Kruuda ta enda juurde kutsuski.

"Tusov on omaette, üksinda tegija," on Oliver Kruuda oma sõpra ja partnerit Äripäevas iseloomustanud. "Ilmselt seepärast pole ta ka enda taha suurt organisatsiooni moodustanud. Tusov usaldab iseennast. Siis pole ka põhjust kellelegi etteheiteid teha, et üks või teine asi on tegemata jäänud. Ja ilmas on juba asjad nii, et kes ise kõvasti tööd rabavad, neid soosib ja toetab ka väliskeskkond."

Kruuda on tunnistanud, et tänu Tusovi kinnisvaraprojektidele on ka tema vabanenud enamikust võlgadest, mis ta Kõuhknatelt päranduseks kaasa oli saanud. Selle "päranduse" üldsummaks nimetaa Kruuda toona tervelt 480 miljonit krooni.

"Tänu kinnisvara müügile ja arendamisele, millega Tusov on tegelenud, õnnestus mul ka Kalevi ja Tallinna Piimatööstuse tootmist elus hoida ning vajadusel isegi doteerida," nendib Kruuda.

Pärnu mnt 139e

Veidi enam kui viie hektari suurune kinnistu, mis kuulus algselt täienisti Tallinna Piimatööstusele ehk hilisemale AS-ile Tere. 1999. aasta lõpus, vahetult pärast seda, kui Oliver Kruuda nii Tallinna Piimatööstuse kui ka Kalevi perekond Kõuhknatelt üle võttis, müüs Piimatööstus 3,1 hektari suuruse tüki Mati Tusovi ainuomandis olevale OÜ-le Sabreena. Väikese, ligi 1000 ruutmeetri suuruse tüki sai ka Kõuhknatega seotud AS Direct Consulting.