Karastusjookide tootja Monarch International Inc tütarfirma Eestis Monarch Bottling alustas neljapäeval Tallinnas joogivee tootmist.

Ettevõtte turundusjuht ja asepresident Ruth Kustavus ütles Eesti Päevalehele, et tegemist on kolmekordselt filtreeritud gaseerimata joogiveega Northern Spring, mida toodetakse Ameerika uusima tehnoloogia järgi.

Vett osoneeritakse ja see läbib lisaks raskemetalle hävitava UV töötluse. Northern Spring villitakse gallonilistesse (3,78 liitrit) plastikpudelitesse ja seda on võimalik toota 3000 kanistrit tunnis, ütles Kustavus. Gallonilise plastikpakendi hulgihind on 22,70 krooni ringis, mis kuulub hinnatasemelt keskmiste hulka.

Monarch Bottling turustab oma toodangut lisaks Eestile veel Inglismaal, Saksamaal, Prantsusmaal, Hispaanias, Soomes ja Lätis. Suur osa toodangust läheb aga SRü-sse. Kustavuse hinnangul on suur huvi Eestis toodetava vee vastu Ukrainas, kuhu on läinud ka esimene partii toodangut. Ukrainas võib Kustavuse sõnul joogiveega probleeme olla ja lisaks alustab Krimm taas arvukate turistide vastu võtmist, mis võib tingida turunõudluse suurenemise puhta ja kvaliteetse joogivee järele.

Lisaks vee tootmisele hakkab Monarch Bottling emafirma retsepti järgi tootma ka mitmeid karastusjooke. Manhattan-Cola peaks Eesti tarbijale juba tuttav olema, sest jook oli suvel müügil. Kustavus oli selle joogi müügitulemustega väga rahul ja lisas, et kuna ei kulutata raha reklaamile, on Manhattan-Colal võrreldes Coca-Colaga veidi madalam hind. Teiste jookide tootmine algab etapiti, vastavalt seadmete saabumisele.

Ettevõte ostis juunis AS Dvigatelilt Suur-Sõjamäel asuva neljakorruselise, seni tühjalt seisnud endise galvaanikatsehhi hoone. Tehas vabastas hoone karastusjookide tehasele alles kuus kuud ettenähtust hiljem ja põhjustas sellega Monarch Botlingile tõsiseid probleeme, märkis Kustavus. Kalleid seadmeid ei saanud tootmishoonesse paigutada, seetõttu saadeti need mujale. Tuli alustada kõike otsast peale ja hakata uuesti seadmeid tellima ning neid ootama.

Monarch Bottlingi tootmisvõimsuseks kujuneb järgmise aasta märtsis-aprillis Kustavuse hinnangul 10 miljonit pakendit aastas.

URVE REPP