Ruumid peaks olema eelnevalt ära koristatud ning lahtised asjad peaks olema paigutatud kappidesse. Korteri müügile ei aita kuidagi kaasa kui köögikappide pealsed ja töötasapinnad on täis erineva suurusega karpe ja potte. See reegel ei tähenda, et asju ei tohi üldse nähtaval olla, kuid siiski, vähem on parem. Omaette lugu on ka omaniku jaoks sentimentaalset väärtust omavate esemetega, karikad, medalid või omaniku uskumusi väljendavate esemetega ei tohiks samuti üle pingutada.

Mööbliga kehtib sama reegel, mis lahtiste asjade puhul, et neid ei peaks liiga palju olema ning nad peaksid olema vastava ruumi funktsionaalsusega kooskõlas. Sageli on inimestel praktilistel kaalutlustel kodus mööblit paigutatud nii, mis ei ole kaamerasilmale kõige sobivam, kuid ostja jaoks ei ole see kutsuv. Näiteks kui elutoas on lahtikäiv diivan, kus regulaarselt magatakse siis pildistamise ajaks võiks selle siiski kokku panna.

Katkised või korralikult kinnitamata elemendid peaks ära parandama või fikseerima. Viltuvajunud kardinapuu või puuduv ukseliist jätab korterist räpaka mulje. Sageli ei maksa need elemendid palju, kuid müügihinnale võib negatiivne mõju olla tunduvalt suurem.

Sanruumid tasuks enne pildistamist samuti eelnevalt korralikult ära puhastada. Eriti silmariivavad on valge dušikabiini nurkades olevad rooste- ja mustuse jäljed. Tänapäeval on saadaval laias valikus kodukeemiat iga mustuse eemaldamiseks.

Kui elementaarsed asjad tehtud, alles siis saab mõelda, keda ja millise tehnikaga fotograafi kutsuda.