Üheaegselt viidi läbi muudatused nii osanikeringis kui ka juhatuses.

Lisaks muutus ettevõtte nimi - Hansperdist sai KTM Mööblitööstus – ja osakapital langetati seniselt 6,6 miljonilt kroonilt 40 000 kroonile.

Toimunu võib kokku võtta ühe sõnaga – põgenemine.

Peatselt selgus ka põhjus, miks alates 2006. aastast kahjumit tootnud ettevõtte omanikud selliseid äärmuslikke samme astusid – 20. aprillil 2010 kuulutas Harju Maakohus välja nüüd juba KTM Mööblitehase pankroti.

Ainuüksi maksuvõlg koos intressiga ulatus sel päeval üle kahe miljoni krooni.

Hansperdi võtmekujuks on olnud vene äriringkondades hästi tuntud Gennadi Demahhin, kellele aastaid kuulus ettevõttes ligi 70-protsendiline osalus ning kelle ärilisel teekonnal on olulisi kokkupuuteid olnud selliste tuntud mööblifirmadega nagu omaaegne Kamee Mööbel ja Zip-kaubamärki kasutanud Balti Mööbel Grupp.

Tundub, et Harju maakohus ja KTM Mööblitehase pankrotihalduriks nimetatud Indrek Naur nägid eksomanike pagemises midagi enamat kui lihtsalt lahkumist. Kohtumäärusega kohustati Demahhinit ja tema partnereid 7. mail kohtusse tulema.

Kui KTM Mööblitehase ainuomanikuks on nüüd üks Küprose firma, siis Demahhini kinnisvaraettevõtte Demax Grupp ainuomanik on registreeritud kauges Panamas.