Mõõdukate fraktsiooni liige Mart Meri arupärimine on tingitud Mõõdukate fraktsiooni murest Tallinnas teostatavate detailplaneeringute õiguskindluse pärast. Tallinna linn pole kulutanud raha detailplaneeringutele, vaid jätnud need kulud huvitatud isikute kanda. Samas paneb planeerimis- ja ehitusseadus

(PES) vastutuse planeeringute eest omavalitsustele.

Meri ootab abilinnapealt vastuseid järgmistele küsimustele. Kas linnavalitsusel on kavas astuda samme, mis viiks nimetatud küsimuses linnavalitsuse, konkreetsemalt säästva arengu ja planeerimise ameti (SAPA) igapäevase praktika kooskõlla PESga. Kas SAPA praeguse praktika ja selle jätkumine võib tekitada olukorra, kus planeeringuala kinnisasja omanik vaidlustab huvitatud isiku poolt koostatud detailplaneeringu selle algatamise menetluse õigustühiseks tunnistamise kaudu kohtus, millega kogu eelnev protseduur muudetakse olematuks? Kes kannab sel juhul huvitatud isikule tekitatud kahju? Mõõdukate fraktsiooni liige Liis Klaar esitab aga abilinnapea Ninnasele arupärimise südalinnas Tammsaare pargis paikneva Liaania kohvikuga seotud probleemide kohta.

"Tammsaare pargis asub 1997. aastast avalik kohvik, mis viimased aastad kannab Liaania nime. Paraku jätab kohvik järjest masendavama mulje ja rikub seega linnapilti. Otse linnasüdames asuv katkise aknaklaasi ja lagastatud ümbruse kohvik ei tee Tallinnale kindlasti au. Seoses sellega on Teile järgnevad küsimused: Kas vastab tõele, et Liaania kohvikul puudub korralik kanalisatsioon? Kas linnavalitsus on kontrollinud sanitaarnõuete täitmist kohvikus? Kas linnavalitsus on kaalunud võimalust mitte pikendada Liaania kohviku tegevusluba? Kas Liaania kohviku hoone on ametlikult ajutine- või püsiehitis? Kas linnavalitsuse arvates on Tammsaare park taolise kohviku jaoks üldse kõige õigem paik?," seisab Liis Klaari arupärmises.