Sõidukite ametlikud maaletoojad esitasid elektrooniliselt 21 793 registreerimiseelse ülevaatuse akti, mis on 89% uute sõiduautode registreerimiseelse ülevaatuse mahust, teatas Eesti riiklik autoregistrikeskus (ARK).

ARK e-teenuseid saab kasutada alates möödunud aasta juunist. Keskkonna eesmärk on muuta klienditeenindus e-teenusena kättesaadavamaks, kiiremaks ja mugavamaks. Kliendi jaoks tähendab projekt seda, et taotluste esitamine ARKile on ööpäevaringselt kättesaadav.

Juhtimisõiguse ja juhilubade osas on populaarseimaks teenuseks eksamitele registreerimine, mida kasutati möödunud aasta seitsme kuu jooksul 7831 korral.

Juhilubadega seotud toiminguid tehti selle ajavahemiku jooksul 2445 korral. Populaarseks osutus ka elektrooniliste lammutustõendite esitamine sõiduki registrist kustutamiseks – teenust kasutati 2743 korral.

E-teenuste keskkond Paberivaba ARK on täienenud mitme teavitusteenuse võrra. Tänaseks on aktiveeritud mitmed e-posti teel saadetavad teavitused, teiste seas teavitus juhiloa valmimisest, sõidumeerikukaartide valmimisest ja kehtivuse lõppemisest ja sõiduki tehnoülevaatuse lõppemisest. Need teenused on tasuta. ARK palub oma klientidel kontrollida keskkonnas üle oma kontaktandmed.

Paberivaba ARK asub internetis aadressil: http://paberivaba.ark.ee. Keskkonda pääseb ka ARK kodulehe vahendusel. Projekti Paberivaba ARK rahastab Euroopa Liit.