Venemaa ajaleht Vedomosti kirjutab, et Viiburist mööda Läänemere põhja Saksamaale Greifswaldi kulgeva toru projekti üldhind on nüüd kerkinud 8,8 miljardile eurole (üle 137,7 miljardi krooni).        

Operaatorfirma Nord Stream AG teatas väljaandele, et gaasiprojekti eelarve pole muutunud ja täiendav 1,4 miljardit eurot kulub protsentide ja komisjonitasude maksmiseks kolme aasta pikkuse ehitusperioodi vältel.

16. märtsil sai Nord Stream 3,9 miljardi euro (üle 61 miljardi krooni) suuruse hiigellaenu. Firma finantsdirektori Paul Corcoran sõnul võib torujuhtme ehitus juba aprillis alata.

Lisaks on kavas hankida käesoleva aasta lõpuks täiendavad 2,5 miljardit eurot (üle 39 miljardi krooni) torujuhtme teise faasi ehituseks.

1223-kilomeetrise gaasitoru Nord Streami konsortsiumi kuulub venelaste Gazprom, sakslaste Wintershall Holding ja E.ON Ruhrgas ning hollandlaste Gasunie. Liitumisplaani peab ka prantslaste GDF Suez.

Gaasitoru läbilaskevõime saab 2011. aastal olema 27,5 miljardit kuupmeetrit gaasi ja aastaks 2012 loodetakse see tõsta 55 miljardile.