Fonseca sõnul on Mossack Fonsecal vaid käputäis Ameerika kliente, kellest enamik on Panama tärkava välismaalastest pensionäride kogukonna liikmed. Tegemist ei olevat Ameerika-vastasuse ega hirmuga USA maksuameti (IRS) ees, vahendab Associated Press.

„Minu partner on sakslane ja mina elasin Euroopas ning meie fookus on alati olnud Euroopa ja Ladina-Ameerika turul,“ ütles Fonseca. „Tema armastab USA-d väga ja mina samuti. Minu lapsed said seal hariduse. Aga poliitikana eelistame me mitte omada Ameerika kliente.“

Saksa ajaleht Süddeutsche Zeitung, mis lekkinud dokumendid kõigepealt oma valdusse sai, teatas, et andmete hulgas on 200 ameeriklase passide koopiad ning umbes 3500 offshore-firmade aktsionäri on esitanud USA aadressi. See on väike murdosa enam kui 250 000 firmast, mille Mossack Fonseca on aastakümnete jooksul klientide jaoks asutanud.

Üks põhjus Ameerika klientide nappusele võib olla see, et selliseid firmasid saab kergesti asutada sellistes USA osariikides, nagu Wyoming, Delaware ja Nevada, ning need äratavad vähem tähelepanu kui hämarate tehingute ja rahapesu poolest kurikuulus Panama.