Tänavusel autonäitusel esitletakse üle paarikümne uue mudeli

Homme algav auto- ja tehnikanäitus Motorex purustab seni toimunud näituste kõik rekordid. Esimest korda Motorexi ajaloos osalevad autonäitusel kõik Eestis tegutsevad autofirmad. Oma osalemisest on teatanud ka mitmed autotehased. Eesti Päevalehe andmetel toimub Motorexil üle 20 uue sõiduauto mudeli esmaesitlus.

Üheks tõmbenumbriks on Michael Schumacheri mullune vormel-1 Ferrari.

Igast autoklassist on välja pandud vähemalt paar uustulnukat. Kõige rohkem on uustulnukaid universaalkerega autode kategoorias. Esmaesitlusel on Audi A6 Avant, Nissan Primera Wagon, Honda Civic Aero deck ja Citroën Xsara Break. Suhteliselt uued universaalide esindajad on ka Mazda 626 Station Wagon, Volkswagen Polo Variant ja Toyota Avensis Wagon.

Suurimateks uudisteks väikese keskklassi autode perekonnas on põhjalikult uuenenud Volkswagen Golf, Opel Astra ja Kia Sephia. Samas klassis luksuslikku ja sportlikku stiili esindavad täielikult uuenenud BMW 3-seeria, Audi S4 ja Saab 9-3.

Rikkalik on ka kupeede valik. Suurimaks uudiseks kupeede seltskonnas on Fordi stiiliauto Puma ning Citroën Xsara Coupé. Silmailu pakuvad ka Volvo kupee C70, Peugeot 406 Coupé, kaheukseline Subaru Impreza, Fiat Barchetta ja Honda Integra R. Autonäituse võimsaim seeriamasin on Honda sportauto NSX.

Arvestades Eesti autoostjate maasturite lembust, esitlevad autofirmad hulgaliselt linna- ja “muskelmaastureid”. Neljaveoliste seltskonna uustulnukateks on Suzuki jõuline linnamaastur Grand Vitara ning Land Roveri väikseim esindaja Freelander. Linnamaasturite perre kuulub ka USA-s toodetav Mercedes-Benzi M-klass. “Muskelmaasturite” uustulnukateks on Nissan Patrol GR, Hyundai Galloper ning Toyota Landcruiser 100.

Autofirmad esitlevad ka kolme uut väikeautot. Renault korraldab Motorexil väikeauto Clio II Ida-Euroopa esmaesitluse ning Nissan tutvustab uuenenud Micrat ja Mercedes pakub skandaalset väikeautot A-klass.

Autonäitus haarab enda alla Eesti Näituste kogu 15 000-ruutmeetrise territooriumi. Motorexi korraldajad loodavad, et viie päeva jooksul külastab autonäitust ligi 60 000 inimest.