„On oluline, et esitatavad tehnilised nõuded oleksid standardsed kõigi raamatupidamisprogrammide arendajate jaoks. Koostöös arendajatega on võimalik finantstarkvara kasutavatele ettevõtetele teha uuele süsteemile üleminek võimalikult sujuvaks,“ märkis maksu- ja tolliameti teenindusosakonna juhataja Rivo Reitmann.

Lisaks aitab arendajatelt saadud tagasiside ametil täpsustada ka deklaratsiooni lisa vormi esitamise juhendit.

Kohtumisel räägiti veel käibemaksukohustuslastele seadusega antud võimalusest taotleda mõjuval põhjusel uuele süsteemile üleminekuks ajutist vabastust kuni 2015. aasta 20. juunini. Eelkõige loeb maksu- ja tolliamet mõjuvateks põhjusteks ulatuslikke ja äriprotsesse muutvaid tarkvarauuendusi või arendusi. Samuti olukordi, kus näiteks ettevõtte arendustegevuse planeerimine ja teostamine on otseselt sõltuv teistest ettevõtetest, mis ei võimalda arenduste valmimist seaduses sätestatud tähtajaks

Maksu- ja tolliameti ning raamatupidamistarkvara vahelist andmete esitamist masin-masin liidese või failist laadimisel on võimalik testima hakata orienteeruvalt septembri teisest poolest.

Ettevõtjad peavad hakkama alates selle aasta 1. novembrist käibedeklaratsiooni lisal deklareerima arvete informatsiooni juhul, kui ühe tehingupartneriga tehingu või tehingute käibemaksuta kogusumma ületab kalendrikuus 1000 eurot. Käibedeklaratsiooni lisaga kogutav info aitab vähendada käibemaksupettuseid ning seeläbi tagada ettevõtetele võrdsem konkurentsikeskkond.

Vaata arutelu päeva materjale siit.