„Rõhutame veelkord, et MTA ei ole marjulisi- ega seenelisi luubi alla võtnud! Igasugused sellekohased Äripäeva väited on eksitavad! Ühegi marjulise või seenelise vastu pole maksu- ja tolliamet ÄP poolt väidetud huvi üles näidanud,“ kinnitas MTA kontrolliosakonna juhataja Jaanus Värk.

Värk selgitas, et ajalehele kommentaari andnud naisterahva kirjeldatud olukord puudutab vaid kokkuostjaid, kes peavad tõepoolest vajadusel suutma selgitada ostetud metsasaaduste koguste päritolu. „Ühegi marjulise käest pole MTA selliseid andmeid palunud. MTA eesmärk on tagada ettevõtetele võrdne konkurents - selle jaoks vajadus marjulistega suhelda puudub,“ rõhutas Värk.

„Marjuline ja seeneline ei pea kartma, et tema korjatu maksuhaldurile huvi pakub. Kogu saagi saab moosiks keeta või värskelt ära süüa. Ja seda täiesti maksuvabalt,“ lisas ta.

Maksuameti pressiesindaja Uku Tampere selgitas Ärilehele, et kui marjuline või seeneline läheb oma saaki turule müüma, tuleb kehtiva korra järgi saadud tulu muidugi deklareerida, nagu teiste kaupadegi puhul.

„See ei ole midagi uut. Tulumaksuseadus kehtib juba 2000. aastast. Seega maksuhalduri tegevuses mingisugust praktilist muutust selle suvega antud teemal toimunud ei ole,“ ütles Tampere, lisades et MTA kontrollitegevus on siiski suunatud suurpetturite tegevuse peatamisele ja nendelt tekkinud kahju väljanõudmisele.