Mürgistusteabekeskuse juht Kristiina Põld rääkis Päevaleht Online’ile, et dioksiine sisaldava liha söömisel ei tohiks tekkida ägedat mürgistust. Inimene ei saa ilmselt arugi, et ta mürgist liha on söönud.

Dioksiinid ladestuvad inimese kehasse ja kui pikema perioodi jooksul võivad need tekitada vähki ja teisi tervisehädasid. Põld kinnitas, et sümptomeid ilmselt ei teki. Pikemalt tarvitamiselgi avalduks need alles aastate pärast.

„Minu arvamus on, et hetkel paanikaks põhjust ei ole,“ kinnitas Põld, kelle sõnul pole veel selgunud ka uuringu tulemused, mis peavad selgitama, kas või kui mürgise lihaga tegemist on.

Iirimaal söödeti sigadele saastunud toitu, mistõttu lihas võib olla mürgiseid dioksiine. Eestisse toodi Iirimaalt veterinaar- ja toiduameti andmetel alates septembrist kuus sealiha partiid koguses 120 tonni.

Pole teada, kui palju sest lihast oli saastunud või kui palju seda veel müügil on. Veterinaar- ja toiduameti peadirektori Ago Pärteli sõnul selgitatakse veel müügil oleva liha kogus välja tänase päeva jooksul.