Lääne-Tallinna Keskhaigla juhatuse esimees Imbi Moks avaldas lepingu allkirjastamisel lootust, et ehitusfirmaga koostöös valmib Mustamäele järgmise aasta lõpuks tänapäevane tervisekeskus, mille üle saab rõõmustada kogu piirkonna elanikkond.

„Mustamäe kui pealinna ühe suurima elanikkonnaga linnaosa vajab kindlasti nüüdisaegset tervisekeskust, kust patsient saaks mugavalt kätte kogu vajaliku ambulatoorse tervishoiuteenuse, alustades võimalusest külastada perearsti ja teha uuringuid ning lõpetades eriarsti juures vastuvõtul käimisega," märkis Moks.

Tulevasse Mustamäe tervisekeskusesse on planeeritud Lääne-Tallinna Keskhaigla erialaspetsialistide vastuvõtud kõikidel peamistel erialadel. Sarnaselt praeguse Mustamäe polikliinikuga, mis lähipäevil suletakse, saavad kavandatavas tervisekeskuses vastuvõturuumid ka perearstid. Labori- ja radioloogilised teenused, sh piltdiagnostika ja sonograafia on samuti uues tervisekeskuses kättesaadavad. Hoones jätkavad tööd ka apteek, ravikosmeetikud, ravipediküür ja teised tervishoiuga seotud teenusepakkujad.

Tallinna abilinnapea Merike Martinson ütles Raepressile, et Mustamäe elanikud on juba ammu oodanud oma linnaossa moodsat tervisekeskust. Seda on näidanud ka linnaosas läbiviidud küsitlused. Kui keskus valmib, saavad mustamäelased korraga uue tervisekeskuse, uues majas jätkavad patsientide vastuvõttu perearstid ja eriarstid. Töötingimused saavad aga võrratult paremad olema. Martinsoni sõnul saabki selles majas heas vahekorras olema meditsiiniline teenindus ja tervisedendus, mis on ju ideaalne variant inimeste tervise seisukohalt mõeldes.

Ehitaja leidmiseks korraldas Lääne-Tallinna Keskhaigla avaliku riigihanke, kuhu laekus kuus pakkumust.

Plaanide järgi valmib Mustamäe tervisekeskus 2017. aasta lõpus. Haigla on uue tervisekeskuse rajamiseks taotlenud toetust Euroopa Liidu Regionaalarengu Fondist.­­­­­