Mustamäel on praegu pakkumises umbes kümme uut korterelamu projekti. Koostatud ja kehtestatud detailplaneeringute järgi võib arvata, et projekte tuleb juurdegi. Paljude projektide müügiedu on aga küsitav, sest pakkumisi on palju ja kohati küsitakse pinna eest juba Kristiine ja kesklinna hinda.

Ka vanemate korterite pakkumine kasvab pidevalt ja need pakuvad konkurentsi uutele. Peab tõdema, et uute ja vanemate korterite hinnavahe on veninud liialt suureks. Kui kahetoalise vanema korteri saab 900 000 krooniga, siis uues majas maksab kahetoaline korter üle 1,5 miljoni. Mustamäe ostjaskond ei ole veel leppinud uute korterite kuni 40 000 kroonini küündivate ruutmeetrihindadega ning eelistab seetõttu vanemaid kortereid.

Vaatamata pikenenud müü-giperioodidele, ei ole uute arendusprojektide hinnad langenud. Arendajad on äraootaval seisukohal ning hindade alandamist niipea ei plaani.

Et uute korterite valik on lai, ei soovi inimesed osta korterit projekti järgi. Eelistatud on valmis majad, ka need, mis on umbes aasta kasutuses olnud. Põhjuseks on see, et tahetakse reaalselt näha, mida ostetakse, ning kuna enam survet kiire ostuotsuse tegemiseks pole, tehakse valik siis, kui maja on juba püsti ja korterid suuresti valmis.

Ostuotsuse langetamisel on olulised tegurid kvaliteetne ehitus ja viimistlus. Rohkem pööratakse tähelepanu kasutatud materjalidele ja  lisaväärtustele, nagu parkimiskoht või panipaik. Kuigi pakkumine on suur ja müük pikenenud, ei saa öelda, et turg poleks aktiivne.

Mustamäel sõlmitakse keskmiselt 140–160 ostu-müügitehingut kuus, nendest suurema osa moodustavad tehingud vanemate korteritega. Kui hind on paigas, vastab korteri seisukorrale ja asukohale, siis leidub sellele ka ostja. Keskmine müügiperiood on veninud kahe- kuni kolmekuuliseks. Eelistatud on renoveeritud korterid, kuna ostja ei soovi investeerida rohkem aega ja raha – seda olukorras, kus ehitushinnad on kõrged ning ehitajaid pole. Siiski peab viimistlus olema kvaliteetne, lohakalt müügiks tehtud kortereid osta ei taheta.