Enterprise Investors kavatseb teha ettevõttest Euroopa Liidu turisminduse turuliidri. Investeeringu suurust 40 miljonit eurot (626 miljonit krooni) hindab Novaturase Eesti tütarfirma Novatoursi juhatuse liige Raimondas Ušeckas seni üheks Baltimaade suuremaks.

“Investeering oli parim, mis praegu juhtuda sai, sest nüüdsest saame hakata klientidele pakkuma senisest rohkem sihtkohti ja ka laieneda teistesse Euroopa Liidu riikidesse,” rääkis Ušeckas. Samuti on ettevõttel peatselt kavas avada reisibürood uutes riikides. Seda, mis riikidest täpsemalt jutt käib, ei soovinud ta esialgu veel avaldada.

“Novaturas on Baltimaade kõige professionaalsem reisikorraldaja, pakkudes klientidele parimat teenindust ja investoreile ahvatlevaid väljavaateid,” ütles Enterprise Investorsi osanik Sebastian Krol. “Usume, et Novaturasest saab korralik konsolideerunud platvorm loomaks ühtset ja tugevat reisikorraldusfirmat Kesk- ja Ida-Euroopas ning juhtkond ei jõua ära oodata hetke, kui saame ellu viia edasised arenemisplaanid.”

Käive kasvab

Novaturas Group on 1999. aastal Leedus asutatud reisikorraldusfirma, mis on nüüdseks kasvanud Baltikumi suurimaks omataoliste seas. Eestis avati esimene Novatoursi esindus 2004. aastal. Ettevõtte eelmise aasta käive oli 206 miljonit krooni ja tänavu prognoositakse selleks 330 miljonit krooni.

Enterprise Investors on üks suuremaid Kesk- ja Ida-Euroopa erakapitalil põhinevaid investeerimisfonde.