Jääl matkamiseks kasutatakse spetsiaalseid liugraudu, mis rihmadega tavalise matkasaapa alla kinnitatakse. Selliste uisksaabastega liigeldakse grupiviisiliselt enamasti detsembrist märtsini nii siseveekogudel kui ka merejääl.

?Tänaseks on meie eestvedamisel jääl uisutanud umbes paarsada inimest,? räägib Seikleja.com meeskonnaliige Alar Linna. Tugev turvalisus ning meeldejääv elamus meelitavad iga aastaga jääle üha rohkem inimesi. 10?20 kilomeetri vahele jääv distants ei murra konti ka nendel, kes alles esimest korda elus uiskudele sattunud, sest edukaks matkauisutajaks saamisel pole inimese eelnev uisutamisoskus vajalik.

Turvalisuse tagamiseks on reisikorraldaja poolt peale uisksaabaste kohustuslikus matkavarustuses jäänaasklid, suusakepid, veekindel kott ning vajadusel ka päästevest. Üldjuhul ei puudu matkavarustusest ka viskeköis, millega hätta sattunud grupikaaslasi veest välja saab aidata.

Parimad tingimused matkauisutamiseks on Eestis Väinameres. Madal meri jäätub kiiresti ning jää püsib kaua. Tallinna lähedal asuvatest kohtadest on lähim matkauisutajate meelispaik Soodla veehoidla. Eesti jääuisutajate seas enim kaubaks läinud ühepäevase paketi hind kümnele jäämatkajale on 4500 krooni.

Seikleja.com meeskonnaliikme Alar Linna sõnul on jääuisutamine minev kaup. Näiteks eelmise aasta praktika näitas, et nädalavahetustel ei olnud firmal ühtegi kasutuseta seisnud uisupaari.

Eelmisel aastal oli Seikleja.com käive miljon krooni, millest jääuisutamine moodustas 45 000. Paarisaja uisutajaga ühe aastaga veel kasumisse ei jõutud, sest varustuse soetamine ja uue toote väljatöötamine nõudsid oma osa. Innovatiivne toode aga annab optimismi. ?Meie firma aastaringi täidab toode väga hästi,? ütles Alar Linna.