Aastaid on Eesti üheks paremini varjatud saladuseks olnud Eesti suurima ravimimüügifirma Magnum Medicali omanikering. Ekspress kirjutas, et eriteenetega tahab Eesti kodanikuks saada 29. juulil 1974 Venemaal Kemerovo oblastis sündinud Rustam Aksenenko, Vene endise raudteeministri poeg. Sellega oleks mees hoobilt kõige jõukam ja ilmselt ka kõige mõjuvõimsam Eesti passiga inimene maailmas.
Šveitsis elava Aksenenko juhitavale investeerimisfirmale Finartis kuulub 27 protsenti Saksa luksusmoefirma Escada aktsiatest. Saksa uudisteajakiri Focus hindab osaluse väärtuseks ligi 1,6 miljardit krooni. Aga Aksenenkol on suured huvid ka Eestis. Näiteks tuleb välja, et Finartis omab osalust Eesti suurimas ravimimüügifirmas Magnum Medical. Apotheka apteegiketti valitseva kontserni käive ligineb kahele miljardile kroonile.
Viimase 13 aasta jooksul on Eesti suurim ravimimüügikontsern Magnum Medical korduvalt omanikke vahetanud. 2004. aasta suvel müüdi ta taas. Senimaani pole täit kindlust, et Magnum selgi korral omanikku vahetas, kirjutas Ekspress. Võib-olla kuulub ta endiselt vendadele Linnamäedele ja Georg Gavronskile, kuna ostja pärineb palmisaarelt. Ametlikult on praegu Magnumi omanik 79% ulatuses maksuvaba Mani saare investeerimisfirma New European Investments Ltd ja 21% osas OÜ Hortense, omanik Margus Linnamäe.
Sel talvel hakkas Eesti ravimimüüjate seas aga ringlema jutt, et Magnumi tegelik suuromanik on hoopis Venemaa suurimaid apteegikette, Moskvas asuv firma Protek. Sellest olevat kirjutanud üks Saksa meditsiiniajakiri. Kuulujutus viidatud artikkel on aga salapäraselt kaduma läinud.