Juuni alguseks suudeti kustutada põlengud Kanada naftaväljadel ja rahunes olukord vägivaldsetest konfliktidest räsitud Nigeerias, seega taastus ka mõlema riigi naftatootmine. Suuremaks muutus ka USA puurtornide võimsus. Morgan Stanley nüüdsel hinnangul võib toornafta hind vajuda peagi jälle 30 dollarini barreli kohta.
Hinna uus langus näitab esiteks seda, et ületootmine aasta alguses siiski ei peatunud, vaid oli katkestuste ajal lihtsalt varjatud.

Teiseks näitab langus aga seda, et naftaturg on sisenenud pessimistlikku tsüklisse, milles osalejad eeldavad pidevalt kehvi tulemusi ning muudavad edasised tulemused seega veel kehvemaks. „Olukord on muutunud nende jaoks, kes arvasid, et turu tasakaalustumine on kätte jõudnud,“ rääkis BNP Paribase kaubabörsi strateegia juht Harry Tchilinguirian Bloombergile, „taastumine võtab tõenäoliselt aga rohkem aega, kui nad arvasid.“

Ületootmise aastatel kogunenud toornafta ja rafineeritud naftatoodete varud on aukartustäratavad: rahvusvahelise energiaagentuuri andmeil on neid lausa kolm miljardit barrelit. Enamik varust triivib juba alates 2008-2009 majanduskriisist mere peal tankerites.