Kogu järgneva loo selgituseks peab ütlema, et Haroldi eksabikaasa Sue Ann Hamm ei olnud miljardi dollariga sugugi rahul ning lubas otsuse kindlasti edasi kaevata. Harold Hamm võis paar kuud tagasi aga kergelt hingata, sest eksnaine ja tema advokaadid soovisid tunduvalt suuremat summat. Kuna neil abieluvaralepingut ei olnud, siis olid paljud veendunud, et Sue Ann peaks saama poole mehe varandusest, seega 8 kuni 9 miljardit dollarit. Nii oligi Harold üliõnnelik, kui miljardi-otsus teatavaks tehti. Ta tänas kohtunikku avalikult, Sue Ann oli aga vihane ning ütles, et kaebab otsuse kindlasti edasi.

Otsuse järgi pidi mees naisele maksma täpselt 927,7 miljonit dollarit. 300 miljonit 2015. aasta 1. jaanuariks ning ülejäänud 627 miljonit igakuiste summadena koos intressiga.

Täna on aga olukord selline, et nafta hinna langus viis nelja kuuga Harold Hammi varandusest ligi 50%. Nafta hind kukkus 90 dollarilt barreli eest 52-le dollarile. Tema ettevõtte aktsia hind 80 dollarilt 38-le. Mees oli sellega ka suurim raha kaotaja 2014. aastal.

Harold Hammi toon on tänaseks muutunud. Kui vaid nädalaid varem oli mees kohtuotsust pidanud õiglaseks, siis täna on tema selge sõnum - see oli ekslik ja ebaõiglane. Tema sõnul oli otsus halb, kuna tema (nüüdseks tunduvalt kahanenud) varade väärtust hinnati tunduvalt suuremaks kui see on. Ta on vastavad dokumendid üle andnud Oklahoma kohtule.

Tema sõnul on ta täna olukorras, kus ta peab kohustuse tasumiseks võtma kas väga suure summa laenu või müüma olulise osa oma ettevõtte aktsiatest, mis seaks aga koheselt ohtu kogu ettevõtte ning ta ei oleks enam enamusosanik.

Sue Ann plaanib aga omakorda nõuda 50% mehe varast, mis täna oleks umbes 5,25 miljardit dollarit. Lisaks sellele, et neil ei olnud abieluvaralepingut, töötas Sue Ann aastaid Haroldi ettevõttes tegevjuhi kohal. Seega ei plaani naine kindlasti ilma võitluseta taanduda.

Põnev on vaadata, mis saab siis, kui nafta hind veelgi langeb või hoopis tõusma hakkab.

Niisiis on musta kullaga toimuv eksabikaasadele ülioluline.

Loe Harold Hammi saagast pikemalt siit.