Ohvrid viidi haiglasse. Mees suri nelja päeva pärast. 77-aastane Pastor suri 21. mail, jõudes politseile öelda, et tal ei ole aimugi, kes teda tappa soovis.

Ka kohalikud inimesed olid hämmingus, sest Pastorite äri oli igati puhas ning vaenlasi ei tundunud neil olevat.

Politsei hakkas juhtunut lahendama ning seitsme nädala pärast oli neil kahtlustatav käes. See oli Helene Pastori tütre Sylvia kauaaegne kaaslane Wojciech Janowski. Mees andis süüdistuse järgi oma personaaltreenerile Pascal Dauriacile 140 000 eurot sularahas, et see korraldaks surmava rünnaku. Algselt Janowski tunnistas süüd.

Wojciech Janowski ei ole tavaline poolakas, ta on riigi aukonsul Monacos.

Kohtuprotsess veel käib, kuid võib oletada, et Janowski tahtis ligi pääseda matriarhi varandusele, täpsemalt kinnisvarale. Perekond Pastorite kogu varanduse väärtuseks on umbes 13 miljardit dollarit.

Kohtu all on lisaks kahele mehele veel viis inimest, kellede seas on ka eeldatav tulistaja. Janowski end süüdi ei tunnista, väites, et ta ei olnud Helene tütrega abielus ning seega puudub tal otsene ligipääs varandusele.

Janowski huvitus väidetavalt just ühest Pastorite pere äriharust, mis on ehitanud suure osa Monaco tänastest kõrghoonetest ning omab linn-riigis tuhandeid rendikortereid. Ühe allika andmetel on rendipindu kokku ligi 4000.

Mõrvatud Helene Pastori kahele lapsele Sylviale ja Gildole saab osaks suur pärandus - 1,2 miljardit dollarit kummalegi. Bloomberg sai teada, et juba varem olid Pastorite perekonnast saanud miljardärideks Helene venna Victori neli last. Nende isa suri aastal 2002.

Victor Pastorile kuulus perekonna äriharu, mille keskne ettevõte oli Groupe Pastor. Selle haru väärtuseks hinnatakse 5,4 miljonit dollarit. Neli last said endale 75% Groupe Pastorist, seega on igal ühel neist täna hinge taga ligi miljard dollarit.

Helene vendade (Victor ja Michel) poolt kunagi  hallatud ettevõtted on siiani linn-riigis olulised ehitajad. Helene valis aga mugavama tee ning jäi olemasolevalt kinnisvaralt renditulu teenima. See tähendab, et tema osatähtsus Monaco kinnisvaraturul küll aina väheneb, kuid naisel oli siiski piisavalt raha, et oma lastele iga kuu anda 500 000 eurot elatisraha.

Pastorite äritegevusele on palju kaasa aidanud Monaco populaarsus super-rikaste seas. Tegemist on maailma kõige tihedamalt asustatud riigiga, kus kahel ruutkilomeetril elab 36 950 inimest. Siinne kinnisvaraturg on aga ülikuum - ruutmeetri eest tuleb siin välja käia isegi kuni 90 900 eurot.

Analüütikute arvates võib aga linn-riigi populaarsus aina kasvada ning hinnad veelgi üles minna.

Ehkki Helene tütar sai emalt iga kuu 500 000 eurot elatisraha, ei olnud see nähtavasti piisav tema elukaaslasele Wojciech Janowskile. Mehel oli prokuröri hinnangul kokku 9 miljoni euro eest võlgasid.

Niisiis oli Monaco rikkaima naise mõrv tõenäoliselt peresisene juhtum, millel ei olnud mingit seost Pastorite perekonna võimsa kinnisvaraäriga. Suurt osa Monaco kinnisvarast omav Pastorite pere on aga killustunud. Hea uudis on see, et noored Pastorid ajavad kõrvalt ka muud äri, mitte ei ole loorberitele puhkama jäänud.

Näiteks Helene poeg Gildo (kel oli 2014. aastal insult. Ema lastigi maha pärast seda, kui ta oli oma pojal haiglas külas käinud) omab elektriautode tootjat Venturi, mis on ka Vormel-E meeskonna eestvedaja. Tema kambajõmmiks on siin näitleja Leonardo Di Caprio.