Eesti Energia marginaal oli koos käibemaksuga 0,72 ning VKG Elektrivõrkudel 0,49 senti kWh kohta. Elektrihind moodustub kaalutud keskmisest börsihinnast, millele liidetakse marginaal ning saadud summale lisatakse käibemaks.

Alltoodud arvutused näitavad, et näiteks 300 kWh suuruse kuutarbimise korral kõige kallima ja odavama üldteenuse hinnavahe tervelt 69 senti.

Näide 1 (Eesti Energia): Tarbijal kulub elektrit 300 kWh kuus. Kuna ta ei ole ühtegi elektripaketti valinud, saab ta elektrit üldteenuse korras. Kliendi võrguettevõtjaks on Elektrilevi, kes ise ei saa elektrit müüa, kuid kes on elektrimüüjaks nimetanud Eesti Energia.

Jaanuarikuu andmete põhjal arvutatud üldtariifiks kujunes Eesti Energial 5,84 senti kWh kohta (koos käibemaksuga), mis teeb elektrienergia maksumuseks kokku 17,52 eurot.

Antud tarbimise pealt tuli jaanuaris tasuda võrgutasusid 14,19 eurot. Lisandus taastuvenergia tasu 2,61 eurot ning elektriaktsiis 1,34 eurot. Ka nendele summadele arvestatakse juurde käibemaks ning kokku tuleb tarbijal maksta elektri eest 39,29 eurot kuus.

Näide 2 (VKG Elektrivõrgud): Tarbijal kulub elektrit 300 kWh kuus. Tema võrguettevõtteks ja elektrimüüjaks on VKG Elektrivõrgud.

Jaanuarikuu andmete põhjal arvutatud üldtariifiks kujunes VKG Elektrivõrkudel 5,61 senti kWh kohta (koos käibemaksuga), mis teeb elektrienergia maksumuseks kokku 16,83 eurot.

Antud tarbimise pealt tuli jaanuaris tasuda võrgutasusid 14,19 eurot. Lisandus taastuvenergia tasu 2,61 eurot ning elektriaktsiis 1,34 eurot. Neile summadele lisatakse käibemaks. Tarbijal tuleb elektri eest maksta 38,60 eurot kuus.