Castro ihukaitsjana töötanud Juan Reinaldo Sanchez kirjeldab raamatus, kuidas "El Jefe" varandus küündis tegelikult sadadesse miljonitesse dollaritesse ning talle kuulus üle 20 kinnistu, muuhulgas ka näiteks maja mägedes, kus ta käis pardijahil ning privaatne jahisadam.

Sanchez kirjutab, kuidas Kuuba "varahoidjal" oli mitmeid erinevaid eeliseid. Näiteks mängis Fidel talle kuuluval korvpalliplatsil, kus ta ei kaotanud kunagi ühtegi mängu. Castrol oli ka privaathaigla, kus viibis alaliselt kaks temaga sama veregruppi jagavat inimest.

2000ndatel reastas Forbes üles maailma kuningaid, monarhe jt, kelle varandus on tulnud peamiselt nende seisusest. 2006. aastal kirjutas Forbes, et arvatavasti on Castrol varjatud osalused mitmetes Kuuba riigiettevõtetes ning muidugi ka Šveitsi pangakonto. Toona hindas Forbes riigipea varanduseks 550 miljonit dollarit. Castro ise vaidles küll vastu, kinnitades, et tema vara väärtuseks on ümmargune null.

Kuuba endine president Fidel Castro suri 25. novembril 2016 90-aastasena, teatas tema vend Raul Castro Kuuba riiklikus televisioonis.

Fidel Alejandro Castro Ruz (sündinud 13. augustil 1926 Kuubas Biráni lähedal) oli 1959-1976 Kuuba peaminister ning aastatel 1976-2008 Kuuba Riiginõukogu ja Ministrite Nõukogu esimees. Ta oli 3. oktoobrist 1965 kuni 19. aprillini 2011 Kuuba Kommunistliku Partei esimene sekretär.