Susanne Quandt sündis Saksamaal Hamburgis 1962. aastal. Pärast keskkooli lõpetamist läks ta Frankfurti äri ja majandust õppima. Tema vanemad on Herbert ja Johanna Quandt. Isa oli BMW suuromanik ja mees, kes autogigandist suurnime tegi. 1982. aastal Herbert suri ning jättis kogu oma varanduse, mille seas oli ka BMW suurosalus, Susanne'le, tema vend Stefanile ja abikaasa Johannale.

Susanne oli küll pururikas, kuid ta otsustas käia ülikoolis nagu täiesti tavaline noor. Ta õppis nii Inglismaal kui ka Šveitsis, Lausanne'i ärikoolis. Seal tudeeris ta reklaamialal.

Nii õpingute ajal kui ka nende järgselt töötas ta väga tavalistel töökohtadel ehkki oleks võinud vabalt loorberitele puhkama jääda. Ta töötas ka perekonna omanduses olevates ettevõtetes. Igal pool kasutas ta pseudonüümi Susanne Kant. Seda selleks, et ta ei pälviks kuskil erikohtlemist. Ta soovis, et tema taust ei saaks segavaks faktoriks.

1980ndatel töötas Susanne „Kant" BMW Ragensburgi tehases praktikandina. Seal kohtas ta üht ettevõtte inseneri, Jan Klattenit. Nad hakkasid käima, aga mees ei teadnud Susanne'i taustast midagi. Tegelikkuses oli naine Jani ülemus, aga mees ei võinud seda kuidagi aimata.

Selline mäng jätkus kaua. Susanne on ise öelnud, et ta soovis teada, kas mees teda ikka ka tegelikult armastab.

Mees läbis testi, sest 1990. aastal nad abielluseid. Sellega seoses sai mees ka teada, kes tema naine tegelikult on.

Peagi hakkas Susanne üha enam pereäris kõrgetel kohtadel figureerima.

1993. aastal astus ta ravimeid tootva Altana juhatusse, millest ta omas 50,1%. Just tema oli see, kes ettevõtte kiiresti maailma tipptegijate hulka tõstis. Aastane käive on seal täna 2 kuni 4 miljardit dollarit. 2009. aastal ostis ta ettevõtte täielikult ära.

1997. aastal võtsid Susanne ja tema vend Stefan oma ema asemel sisse kohad BMW juhatuses. Täna ongi Susanne Klatten pea täielikult pühendunud autotootjale. Ta on osalenud mitmete oluliste otsuste juures ka väga rasketel aegadel. Quandti pere käe all on BMW-l läinud üldiselt väga hästi.

Kui Susanne'i ja Stefani ema peaks kunagi siit ilmast lahkuma, siis saavad õest-vennast BMW suuromanikud. Nende kummagi vara väärtus oleks 30-40 miljardit dollarit.

Susanne Klatten on juba täna Saksamaa rikkaim naine.

Susanne Klatten elab väga privaatset elu. Teda intervjueeritakse vähe ja ta ei figureeri avalikkuse ees. 16-aastasena ta peaaegu rööviti ning seda peetakse ka põhjuseks, miks ta ei soovi elada elu kõigi silme all. Tema eraelust on teada vaid see, et ta elab koos abikaasa ja kolme lapsega Münchenis. Aastaid tagasi sattus ta üllataval kombel seksiskandaali, milles osales üks šveitsi gigolo ja väljapressija.

Kui su elukaaslane on sinu eest midagi väga olulist ja suurt varjanud, siis võib see saada suhtele saatuslikuks. Susanne'i saladus oli aga selline, mis võis tema insenerist mehel lihtsalt korraks hinge kinni lüüa. Vaevalt ta naise peale väga kurjaks sai. Seksiskandaalgi ei ole suutnud nende abielu lõhkuda.